Sekretem idealnej bakaliowej przekąski jest odpowiednia kompozycja składników gwarantująca smak oraz bogactwo witamin i minerałów.
Mieszanka bakaliowa to połączenie najpopularniejszych suszonych owoców i orzechów.
Ze względu na niepowtarzalną słodycz, suszona żurawina jest jedną z najczęściej kupowanych bakalii, która dodatkowo wzbogacająca organizm w cenny błonnik.
Chrupiące migdały należą do najzdrowszych orzechów – garść migdałów, to aż 30% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy.
Orzechy nerkowca to równie wartościowy i niezwykle popularny składnik przekąskowej diety Polaków.
Wszystkie składniki to najwyższej jakości bakalie ze starannie wybranych plantacji na całym świecie – rozciągających się od USA aż po południowe krańce Azji.
To właśnie gorące, słońce sprawia, że suszona żurawina kusi swoim słodko-kwaśnym smakiem, a migdały czy nerkowce są wyraźnie chrupiące.
Mieszanka bakaliowa to doskonała propozycja przekąskowa, powstała z myślą o najlepszym towarzystwie.
Wysoka zawartość magnezu, żelaza czy cynku, sprawia, że stanowi jednocześnie wartościowe wsparcie organizmu.